Teamfoto Gebroeders Jansen B.V.
Werkzaam in Blaricum, hoofdvestiging Bunnik
Wat is het verschil tussen hr en hr glas Redactie, 8 maart 2024
Wilt u HR glas laten zetten? Schakel Gebroeders Jansen B.V. in!

Er zijn diverse varianten van HR glas te verkrijgen. De classificatie van HR glas is gebaseerd op de isolatiewaarde van het glas. De kosten voor HR++ glas zijn hoger dan die voor standaard dubbelglas.

Welke spouwvulling hebben verschillende soorten HR glas?

Aan de hand van de isolatiewaarde kunt u de soort glas bepalen. Bij het bepalen van de isolatiewaarde wordt gekeken naar de hoeveelheid warmte die per vierkante meter glas verloren gaat bij een temperatuurverschil tussen de binnen- en buitenkant van het glas. Bij renovaties of nieuwbouwprojecten geldt er een eis van de gemeente dat glazen een isolatiewaarde hebben van 1,6 W/m²K of minder.

De isolatiewaarde van HR glas ligt tussen de 1,7 en 2,0 W/m²K en de glazen zijn gevuld met droge lucht in de spouw. Met een isolatiewaarde tussen 1,2 en 1,6 W/m²K is HR+ glas voorzien van argon/krypton in de spouw. Met een isolatiewaarde tussen 0,9 en 1,2 W/m²K is HR++ glas voorzien van edelgas in de spouw.

Bij het glaswerk wordt HR++ glas beschouwd als de gebruikelijke keuze. HR en HR+ glas wordt tegenwoordig voornamelijk gebruikt voor het herstellen van ruiten of het vervangen ervan. Dit type glas zal daardoor steeds vaker worden toegepast.

Hoe ziet u goed welk type glas er in een huis zit?

Het is vaak lastig om te bepalen welk soort glas er is vanaf de buitenkant van een huis. Vaak kunt u informatie over het type glas vinden in het bouwkundig rapport of taxatierapport. Door naar de aluminium strip tussen de glasplaten te kijken, kunt u zien wat voor soort HR glas er is.

Een lucifer kan u helpen bij het achterhalen van de glassoort. Houd een lucifer aan en kijk vervolgens recht voor het raam, daarna schuin op het glas. Dubbelglas is aanwezig als de kleur van de vlammetjes in het spiegelbeeld hetzelfde is.

Mocht het binnenste vlammetje een andere kleur hebben, dan is dit HR++ glas. Reden hiervoor is dat er bij dit type glas een isolerende folie tussen de glasplaten zit. Hoewel dit niet zichtbaar is voor het menselijk oog, kan het worden opgemerkt met dit trucje.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 030 200 3570

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Gebroeders Jansen B.V.

Bent u op zoek naar een betrouwbare glaszetter in Utrecht en omgeving voor het herstellen van glasschade of het vervangen van uw beglazing? Zoek niet verder! Bij Gebroeders Jansen B.V. staan onze ervaren glaszetters klaar om aan al uw glasbehoeften te voldoen. Met meer dan 12 jaar ervaring in het herstellen, leveren en plaatsen van glas, kunnen wij elke wens moeiteloos realiseren.


24/7 Spoedservice
Bij glasproblemen wilt u snel geholpen worden. Onze glaszetters zijn paraat om u, ook bij spoed, van dienst te zijn. Bel ons direct op 030 - 200 37 92 bij glasschade, van maandag tot en met vrijdag, tussen 08.00 en 16.00 uur. In de meeste gevallen kunnen wij de schade direct herstellen of nieuw glas plaatsen. Mocht dit onverhoopt niet lukken door onvoorziene omstandigheden, dan zorgen wij altijd voor noodmaatregelen zodat u toch geholpen bent.


Maatwerk en Vakmanschap
Wij begrijpen dat elk project uniek is en daarom maken wij al ons glas speciaal op maat. Of het nu gaat om kleine reparaties of grootschalige projecten, onze glaszetters hebben de expertise om aan uw specifieke eisen te voldoen. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij ons terecht. Of het nu gaat om het vervangen van het glas in uw woning of het creëren van een speciale glasoplossing voor uw bedrijfspand, Glaszetter Utrecht levert altijd goede service en vakmanschap van begin tot eind.


Persoonlijke Service
Bij Gebroeders Jansen B.V. geloven we in persoonlijke service. We hebben een breed assortiment glassoorten op voorraad en al het glas wordt voorafgaand aan de montage perfect op maat gemaakt. Zo past het glas altijd naadloos in het kozijn op locatie. Onze glaszetters gaan graag met u in gesprek om uw wensen te bespreken en de verschillende mogelijkheden door te nemen. Zo streven we ernaar om aan al uw verwachtingen te voldoen en een tevreden klant achter te laten.


Voor al uw glasbehoeften in Utrecht en omgeving, neem contact op met Gebroeders Jansen B.V.. Bel ons en laat ons u helpen met onze uitstekende glasoplossingen.


VCA

Reviews van Gebroeders Jansen B.V.

Door David van Dijk
Op 27 maart 2024
10

Betrouwbaar bestelproces en snelle afspraak. De medewerkers zijn erg vriendelijk en werken schoon en nauwkeurig. Zou direct weer bij dit bedrijf bestellen!